Homeopátia

(Homeopathia)

Az alternatív módszerek fontos és hasznos kiegészítői lehetnek modern orvostudománynak. Sokan keresik a “mérgeknek” tartott gyógyszerek alternatíváit, a természetesebb kezelést. Ugyanakkor azt is fontos elmondani, hogy a legújabb tudományos vizsgálatok nem igazolták a homeopátiás kezelés hatékonyságát.

A mozgásszervi terápiában is használják mint szájon át, mind injekcióban. (Pl. Zeel)

Mivel a szájon át történő kezelésnek elenyésző mellékhatásai lehetek, így megfelelő orvosi kontroll mellett be lehet vezetni ezeket a szereket.

Ugyanakkor fontos, hogy ne “aszaljunk” nem múló gyulladást, sérülést, legyen orvos aki figyelmeztet, hogy ideje váltanunk!

A természetes kezelésnek is lehetnek súlyos mellékhatásai, ha gátlástalan szolgáltatóval-“gyógyítóval” van dolgunk, akinek sem a képzettsége, sem a tapasztalata nincs meg, hogy kizárja a súlyos vagy veszélyes kórképeket!  Sok esetben az is veszélyes, hogy nincs felvilágosítva a Beteg, aki bár bízik a természetes kezelésben, de azt azért nem szeretné, hogy csak hitegessék, vagy “félrekezeljék”, vesztegesse idejét.

Legegyszerűbb, ha ŐSZINTÉK vagyunk orvosunkkal és rákérdezünk a természetes kezelési alternatívákra.  Sokkal jobb, ha ő irányít a megfelelő szakemberhez, vagy maga kezel!

A lapon található információk tájékoztató jellegűek. Minden esetben konzultáljon kezelőorvosával!