Új! MOZGÁSTESZTEK

(modern mozgásterápia)

Napi tevékenységünk során izmaink összehúzódása emeli lábunkat kezünket. Ezeket a mozgásokat a mozgató izmok hozzák létre. Közben a stabilitás egy másik izomcsoport, a stabilizáló izomzat adja. Ha a stabilizáló izmok nem tartják a napi mozgás során az ideális gerincíveket, vagy ízületi helyzetet, akkor a lágyrészek (porc, szalag, stb.) túlterhelődnek. Ezt a túlterhelést bírják szöveteink egy darabig, de hasonlóan egy állandóan egy helyen hajtogatott drótra, előbb utóbb elpattan. Ekkor a porc kopásnak indul, a szalagok begyulladnak, szakadnak.
Azaz a TÜNET nem jelentkezik azonnal, eltelik egy idő amíg bírja a szövet, csak később jelentkezik a probléma. Ezt nevezi a tudományos irodalom a “overuse” vagy túlhasználásos sérülésnek. Szemben pl. a hirtelen rándulással, amikor azonnal jelentkezik a károsodás a problémával.

Modern mozgásterápiás szemlélettel ezért kitüntetett figyelemmel keresi azokat jeleket, amikor megláthatjuk a fenyegető szöveti túlterhelés jeleit, mielőtt végleges mielőtt károsodás, gyulladás alakul ki!

Ezek a tesztek a mozgástesztek, melyek a stabilizáló izomzat “gyengeségére” utalnak. Ez nem valódi gyengeség, hanem nem megfelelő bekapcsolás, izomhasználat. Ezért sem ér sokat a tudományos eredmények szerint a túlműködő mozgató izomzatot érintő nyújtás, sem az erősítés magában. Speciális, szakember által felügyelt mozgások tudják helyreállítani az egyensúlyt és a gyógyulás útján elindítani a panaszos Beteget.

HOL VÉGEZNEK ILYEN FELMÉRÉST?

Orvosi vizsgálat
Ha nem volt kellőképpen gerincgyógyász szakember által kivizsgálva, első lépésben orvosi fizikális vizsgálat javasolt.

Gyógytornász felmérés
Ha megfelelően kivizsgált kezelőorvosunk, akkor elég a speciálisan képzett gyógytornász szakembereinkhez fordulni és kivizsgálási időpontot kérni.

Pilates felmérés
Ha nincs panaszunk, de megelőzési céllal szeretnénk ilyen vizsgálatot, hogy elkerüljük a sérülést, vagy éppen a visszaesést egy komolyabb betegség sérülés után, akkor is elég a speciálisan képzett gyógytornász szakembereinkhez fordulni és kivizsgálási időpontot kérni.

ONLINE IDŐPONT kérés itt>>. GOMB

A lapon található információk tájékoztató jellegűek. Minden esetben konzultáljon kezelőorvosával!